Επέτειος 50 χρόνων της Δημοκρατίας: Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Επέτειος 50 χρόνων της Δημοκρατίας: Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και πλήθους πολιτών, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου και οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν σε μια έκθεση με 60 έργα περισσότερων από 12 γνωστών γελοιογράφων, οι οποίοι αποτύπωσαν τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Αύγουστο του 1975, στις εφημερίδες της εποχής.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, Πάνος Μαραγκός, και γνωστοί γελοιογράφοι, ενώ ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Αντωνόπουλος, παρουσίασε αναλυτικά τα έργα, υπογραμμίζοντας ότι η γελοιογραφία λειτουργεί ως ιστορικό τεκμήριο, αποτυπώνοντας τον παλμό των πολιτικών εξελίξεων.

Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν μέρος της μεγάλης Έκθεσης για τη Μεταπολίτευση, που θα παρουσιαστεί από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου στο μετρό του Συντάγματος, σε επιμέλεια των Γιάννη Αντωνόπουλου και Σπύρου Δερβενιώτη, παρουσιάζοντας έργα γελοιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Το συγκεκριμένο μέρος της έκθεσης θα παραμείνει στον κήπο της Προεδρίας για την καθιερωμένη Δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων και τους παρευρισκόμενους, απόλαυσαν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη χορωδία MUSICA του Μεγάρου Μουσικής. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις της Προέδρου με τους πολίτες, στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το άνοιγμα του κήπου στο ευρύ κοινό και τον επετειακό χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

Exit mobile version