Ισπανία: Συνταξιούχος έστελνε επιστολές παγιδευμένες με εκρηκτικά – Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών

Ισπανία: Συνταξιούχος έστελνε επιστολές παγιδευμένες με εκρηκτικά - Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών

Ένας Ισπανός συνταξιούχος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη την Τρίτη για την αποστολή παγιδευμένων επιστολών στις πρεσβείες της Ουκρανίας και των ΗΠΑ, καθώς και στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, στα τέλη του 2022, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Εθνικό Ακροατήριο, το δικαστήριο της Μαδρίτης που εκδικάζει σοβαρές υποθέσεις, έκρινε ένοχο τον 76χρονο Πομπέιο Γκονζάλες Πασκουάλ, από τη βόρεια Ισπανία, για «τρομοκρατία» και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Ο Πασκουάλ, που αντιτίθεται στη βοήθεια των δυτικών χωρών προς την Ουκρανία, απέστειλε συνολικά έξι παγιδευμένες επιστολές.

Οι επιστολές απευθύνονταν στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, την υπουργό Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες, μια ισπανική στρατιωτική βάση και στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας. Ένας φρουρός στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά όταν άνοιξε μία από τις επιστολές. Οι υπόλοιπες επιστολές απενεργοποιήθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Το δικαστήριο στην απόφασή του σημείωσε ότι η εκρηκτική ύλη στις επιστολές θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια της δίκης του τον Μάιο, το υπουργείο ζήτησε 22 χρόνια κάθειρξη.

Ο συνταξιούχος υποστήριξε ότι είχε συμβουλευτεί ιστοσελίδες αφιερωμένες στην κατασκευή εκρηκτικών και ότι αγόρασε τα υλικά από περιέργεια και ενδιαφέρον για την κατασκευή τους.

Exit mobile version