Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός στους γραμματείς των υπουργείων – Ποια ονόματα ακούγονται

Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός στους γραμματείς των υπουργείων - Ποια ονόματα ακούγονται

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται σε τουλάχιστον 20 Γενικές Γραμματείες υπουργείων, σύμφωνα με πληροφορίες από το ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο. Οι πρώτες αλλαγές θα αφορούν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας, και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι νέες τοποθετήσεις θα περιλαμβάνουν στελέχη με κομματική διαδρομή, πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εσωτερική γκρίνια για τα «ξενόφερτα» πρόσωπα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι ο Τάσος Γαϊτάνης, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, οι πρώην βουλευτές Γ. Μελάς και Σ. Χιονίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, και ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Δημ. Κάρναβος.

Σε εισηγήσεις από υπουργούς Επικρατείας, όπως οι Άκης Σκέρτσος, Μ. Βορίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκης, και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θ. Νέζης, προβλέπεται ότι κάποιες από τις αλλαγές θα συνοδευτούν από καταργήσεις και συγχωνεύσεις Γενικών Γραμματειών.

Πρώτη στη λίστα καταργήσεων είναι η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, με τις αρμοδιότητες να μεταφέρονται στη Γραμματεία που κατέχει ο Κώστας Μπαγινέτας. Αναμένονται επίσης αλλαγές στο Υπουργείο Υγείας, όπου ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης προτείνει την αναβάθμιση του συνεργάτη του, Γ. Παπαδημητρίου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, η θέση του Γ.Γ. Ιθαγένειας, Αγγ. Δημοσθένους, ενδέχεται να καλυφθεί από νέο πρόσωπο, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ακούγεται για τη θέση του γραμματέα αυτοδιοίκησης. Αλλαγές αναμένονται και στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με πιθανή απομάκρυνση της γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφης Δημαδάμα, και της Γ.Γ. Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνας Στέφου.

Στο Υπουργείο Εργασίας, αναμένονται αλλαγές και στις δύο Γενικές Γραμματείες, των Εργασιακών Σχέσεων και των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τέλος, αναμένεται η αποχώρηση του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μαν. Κουσουλάκη.

Exit mobile version