Φιλιππίνες: Βυθίστηκε ανοικτά της Μανίλας δεξαμενόπλοιο με 1,4 εκατ. λίτρα πετρελαίου

Φιλιππίνες: Βυθίστηκε ανοικτά της Μανίλας δεξαμενόπλοιο με 1,4 εκατ. λίτρα πετρελαίου

Δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Φιλιππίνων που μετέφερε 1,4 εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου ανετράπη και βυθίστηκε χθες, 25 Ιουλίου, στα ανοικτά της Μανίλας, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν την επαπειλούμενη διαρροή του φορτίου του.

Ο υπουργός Μεταφορών, Χάιμε Μπαουτίστα, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι από τα 17 μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν τα 16, ενώ ένα άτομο αγνοείται. Η επιχείρηση διάσωσης εμποδίζεται από ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα, πρόσθεσε.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς εχθές, περίπου επτά χιλιόμετρα από τη Λιμάι, απέναντι από την πρωτεύουσα στον Κόλπο της Μανίλας. Το πλοίο, το Terra Nova, ανετράπη και τελικά βυθίστηκε, όπως ανέφερε το λιμενικό σώμα των Φιλιππίνων, που διερευνά αν οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στο ναυάγιο.

Έχει ήδη εντοπιστεί πετρελαιοκηλίδα και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κινητοποιούνται για να την περιορίσουν. Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός Μπαουτίστα, οι προσπάθειες είναι δυσχερείς λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα να εμποδίζουν την αποστολή συνεργείων.

Exit mobile version