Χιλή: Εταιρεία κατέβαλε σε υπάλληλό της κατά λάθος 330 φορές το μηνιαίο μισθό του – Τα πήρε και εξαφανίστηκε

Χιλή: Εταιρεία κατέβαλε σε υπάλληλό της κατά λάθος 330 φορές το μηνιαίο μισθό του - Τα πήρε και εξαφανίστηκε

Η Consorcio Industrial de Alimentos, μία από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες τροφίμων στη Χιλή για πάνω από πενήντα χρόνια, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών της χώρας με ετήσια κέρδη που φτάνουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,6 εκατομμύρια ευρώ).

Το καλοκαίρι του 2022, η εταιρεία έγινε γνωστή για έναν αρνητικό λόγο, όπως ανέφερε η εφημερίδα Diario Financiero. Στις 30 Μαΐου, ένας βοηθός αποστολών με μηνιαίο μισθό 486,36 ευρώ ενημέρωσε τον βοηθό διευθυντή του κέντρου διανομής ότι είχε λάβει μεγαλύτερη πληρωμή από την προβλεπόμενη.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος έλαβε 160.498 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 330 φορές τον μισθό του. Ο προϊστάμενός του ενημέρωσε το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για το λάθος, το οποίο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι τότε. Μετά από έλεγχο των πληρωμών, διαπιστώθηκε το σφάλμα και ζητήθηκε από τον υπάλληλο να επιστρέψει τα χρήματα στην εταιρεία.

Ο εργαζόμενος υποσχέθηκε να πάει στην τράπεζα την επόμενη μέρα για να διευθετήσει την επιστροφή των χρημάτων. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού και στις 11 το πρωί απάντησε στα δεκάδες μηνύματα που του είχαν στείλει ότι μόλις είχε ξυπνήσει και θα τακτοποιούσε την εκκρεμότητα εντός της ώρας. Από τότε, αγνοείται και η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει.

Η τελευταία επαφή που είχε η εταιρεία με τον εργαζόμενο ήταν στις 2 Ιουνίου, όταν έλαβαν την οικειοθελή παραίτησή του μέσω του δικηγόρου του. Ο υπάλληλος πήγε στην τράπεζα, αλλά όχι για να επιστρέψει τα χρήματα, αντίθετα τα απέσυρε όλα.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα χάρη στην αναφορά thw βρετανικής εταιρείας διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Unilad.

Exit mobile version