Ορεστιάδα: 15 πρόβατα σκοτώθηκαν από κεραυνό σε κτηνοτροφική μονάδα κοντά στο Σουφλί

Ορεστιάδα: 15 πρόβατα σκοτώθηκαν από κεραυνό σε κτηνοτροφική μονάδα κοντά στο Σουφλί

Ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Μεγάλο Δέρειο Σουφλίου βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή ζημία μετά από την καταιγίδα που έπληξε χθες τον νομό Έβρου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο κοπάδι και το μαντρί του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς κεραυνούς. Ένας από αυτούς έπληξε δέντρο δίπλα στο μαντρί του κτηνοτρόφου, προκαλώντας την πτώση του πάνω στην εγκατάσταση. Από την πτώση του δέντρου και την ισχύ του κεραυνού σκοτώθηκαν 15 πρόβατα, ενώ άλλα 13 τραυματίστηκαν.

Ο κτηνοτρόφος στάθηκε τυχερός, καθώς τη στιγμή του συμβάντος δεν βρισκόταν στο μαντρί, αποφεύγοντας έτσι έναν πιθανό σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του, τόσο από τον κεραυνό όσο και από την πτώση του δέντρου.

Μετά από ειδοποίηση εκ μέρους του Δήμου Σουφλίου, στο σημείο έφτασαν εκτιμητές του ΕΛΓΑ για να καταγράψουν τις ζημιές στα ζώα και στις εγκαταστάσεις. Οι εκτιμητές αξιολόγησαν την κατάσταση και ενημέρωσαν τον κτηνοτρόφο για τα επόμενα βήματα σχετικά με την αποζημίωση για τις απώλειες και τις ζημιές που υπέστη.

Exit mobile version