Ουκρανία: Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιωτικούς – Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Ουκρανία: Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιωτικούς - Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, από μονάδα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιωτικούς στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά) είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τέσσερις,

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε λόγω «προσωπικών» διαφορών μεταξύ των στρατιωτικών, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με τη μεραρχία Χορτίτσια.

Οι τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις επιβολής της τάξης. Η διοίκηση της μονάδας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι συνθήκες του επεισοδίου παραμένουν ασαφείς και ο ουκρανικός στρατός δεν έχει διευκρινίσει ποιος ευθύνεται ούτε τα ακριβή κίνητρα πίσω από τη χρήση υπηρεσιακών όπλων για προσωπικούς λόγους.

Η άσκηση βίας μεταξύ στρατιωτικών εν ενεργεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα στην Ουκρανία, με τόσο σοβαρά επεισόδια να είναι σπάνια.

Τον Ιανουάριο του 2022, τέσσερις εβδομάδες πριν από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, νεοσύλλεκτος της ουκρανικής εθνικής φρουράς, 21 ετών, σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και έναν πολίτη με τουφέκι εφόδου σε εργοστάσιο του αεροδιαστημικού τομέα.

Exit mobile version