Τουρκία: Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση

Τουρκία: Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση

Η αίθουσα της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM), Αλί Μποζάν, κατηγόρησε έντονα το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για συστηματική κλοπή των μισθών των εργαζομένων, των δημόσιων υπαλλήλων και των συνταξιούχων μέσω της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του AKP, φώναξε: «Το AKP κλέβει συστηματικά τους εργαζόμενους, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης! Το AKP κλέβει, το AKP κλέβει!».

Η ομιλία του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Κυβερνητικοί βουλευτές κινήθηκαν εναντίον του και ένας από αυτούς τον άρπαξε από το σακάκι και τον έριξε στο πάτωμα. Οι βουλευτές του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, αλλά οι βουλευτές του AKP συνέχισαν να επιτίθενται στον Μποζάν με γροθιές και κλωτσιές.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας διακόπηκε για 40 λεπτά προκειμένου να επανέλθει η τάξη.

Exit mobile version