Δήλωση Τραμπ: “Αν δολοφονηθώ, οι ΗΠΑ να σβήσουν το Ιράν απ’ τον χάρτη”

Δήλωση Τραμπ: “Αν δολοφονηθώ, οι ΗΠΑ να σβήσουν το Ιράν απ’ τον χάρτη”

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα «σβήσουν» το Ιράν από τον χάρτη αν δολοφονηθεί με υπαιτιότητα της Τεχεράνης, όπως ανέφερε χθες Πέμπτη (25/07). Αυτή η δήλωση ήρθε μία ημέρα μετά την αναφορά του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην «απειλή» αυτή.

«Αν όντως ‘δολοφονήσουν τον πρόεδρο Τραμπ’, κάτι που είναι πάντα μια πιθανότητα, ελπίζω ότι η Αμερική θα αφανίσει το Ιράν, θα το σβήσει από την επιφάνεια της Γης», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο μέσω της πλατφόρμας Truth Social. «Αν δεν το κάνουν, οι αμερικανοί ηγέτες θα θεωρηθούν δειλοί!», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προχθές Τετάρτη (24/07), στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου τόνισε πως «όπως μάθαμε πρόσφατα, αυτοί (σ.σ. το Ιράν) απειλούν ξεδιάντροπα να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Τραμπ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αμερικανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες πριν από μερικές εβδομάδες που ανέφεραν ότι η Τεχεράνη σχεδίαζε συνωμοσία εναντίον του κ. Τραμπ, και αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας του.

Το Ιράν αρνήθηκε κατηγορηματικά τη «μοχθηρή» κατηγορία.

Exit mobile version