Γαλλία: Επίθεση και βανδαλισμοί στα τρένα – Παρέλυσε το δίκτυο γρήγορων τρένων

Γαλλία: Επίθεση και βανδαλισμοί στα τρένα - Παρέλυσε το δίκτυο γρήγορων τρένων

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF αντιμετώπισε στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή μαζική επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές διαταραχές στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV. Οι γραμμές TGV Atlantique, Nord και Est που συνδέουν το Παρίσι με το δυτικό, το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της Γαλλίας επηρεάστηκαν σημαντικά, με την κυκλοφορία να διαταράσσεται σε μεγάλο βαθμό, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Σύμφωνα με την SNCF, οι γραμμές υπέστησαν ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες, με εμπρησμούς που προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις. «Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό δρομολογίων», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Πηγές προσκείμενες στην υπόθεση κάνουν λόγο για πράξεις δολιοφθοράς. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι η κατάσταση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όλο το σαββατοκύριακο, καθώς γίνονται οι απαραίτητες επισκευές.

«Όλοι οι πελάτες θα ενημερωθούν με SMS για την κυκλοφορία των τρένων τους», σημείωσε η SNCF, προτρέποντας τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους και να μην κατευθυνθούν προς τον σταθμό. Η εταιρεία διαβεβαίωσε πως όλα τα εισιτήρια μπορούν να αλλάξουν ή να επιστραφούν.

Exit mobile version