«Σοκ» στο γαλλικό ποδόσφαιρο: Η ιστορική Μπορντό πέφτει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

«Σοκ» στο γαλλικό ποδόσφαιρο: Η ιστορική Μπορντό πέφτει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

Απίστευτο και όμως αληθινό… Η ιστορική Μπορντό υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι πως η Μπορντό μέχρι και τη σεζόν 2021/22 αγωνιζόταν στη Ligue 1, έχοντας κατακτήσει το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2009.

Σύμφωνα με γαλλικά ρεπορτάζ, η Μπορντό ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι αποποιείται της επαγγελματικής της ιδιότητας, την οποία κατείχε από το 1937, και πλέον μετατρέπεται σε ερασιτεχνικό σωματείο.

Παρά τις πρόσφατες προσπάθειες να σωθεί ο σύλλογος μέσω επαφών με επενδυτές για να καλυφθεί το έλλειμμα των 42 εκατομμυρίων ευρώ, οι διαπραγματεύσεις δεν ευδοκίμησαν, οδηγώντας την Μπορντό σε αυτή την απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα καταγγελθούν αυτόματα, με τους παίκτες να μένουν ελεύθεροι. Επιπλέον, οι ακαδημίες της ομάδας, στις οποίες βρίσκονται περίπου 70 νεαροί παίκτες, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Exit mobile version