Γεωργιάδης για τους γιατρούς: “Δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση για την επίταξη γιατρών”

Γεωργιάδης για τους γιατρούς: "Δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση για την επίταξη γιατρών"

«Δεν βλέπω λόγο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Αναφερόταν στη νομοθετική ρύθμιση που απαιτεί από τους γιατρούς να καλύπτουν εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία των άγονων περιοχών, διαφορετικά δεν θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις σημερινές κινητοποιήσεις των γιατρών: «Υπάρχει μία συνδικαλιστική κινητοποίηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους τοπικούς συλλόγους, που κάλεσαν τους ιδιώτες γιατρούς να απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτό θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος για τους ασθενείς. Οι σημερινές πράξεις των γιατρών – καλύτερα, των συνδικαλιστών γιατρών – είναι μια εχθρική ενέργεια προς τους ασθενείς, όχι προς τον υπουργό».

Επιπλέον, τόνισε: «Αύριο θα ανακοινώσω τα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ σχετικά με το πόσοι γιατροί δεν έκαναν ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γιατί όλα καταγράφονται ηλεκτρονικά».

Σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο υπουργός ανέφερε: «Περιλαμβάνουμε διατάξεις που προσφέρουν περισσότερα χρήματα στους γιατρούς για να πάνε στα νησιά, περισσότερες άγονες περιοχές με μεγαλύτερα επιδόματα. Κάνουμε το περιβάλλον πιο ελκυστικό για τους γιατρούς, ώστε να έχουμε τελικά προσέλευση σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπήρχε ενδιαφέρον».

Τέλος, απευθυνόμενος στους γιατρούς, σημείωσε: «Σέβομαι τους γιατρούς, τους θεωρώ σπουδαίους. Ίσως τους πείραξε που είπα ότι το κράτος μας σπούδασε δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Δεν το είπα υποτιμητικά».

Exit mobile version