Λίβανος: Ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό – Στόχος ήταν διοικητής της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό - Στόχος ήταν διοικητής της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, με στόχο έναν υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ. Από το πλήγμα σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν άλλοι επτά άνθρωποι, όπως ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Μια άλλη πηγή, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, αναφέρει τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτόξευσε τρεις πυραύλους. Η επίθεση είχε στόχο την περιοχή όπου βρίσκεται το Συμβούλιο Σούρα της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ. Ο χώρος που δέχθηκε την επίθεση ήταν το γραφείο συντονισμού της Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Το NNA μεταδίδει ότι δύο όροφοι του κτιρίου al-Rabi κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο διοικητής της Χεζμπολάχ που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης είναι ο Φουάντ Σουκρ, γνωστός και ως Χατζ Μοχσίν, ανώτερος σύμβουλος του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα. Ωστόσο, οι πληροφορίες σχετικά με την επιβίωσή του είναι αντικρουόμενες. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ζωντανός. Σε ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, όπως αναφέρει το Sputnik, σημειώνεται: «Αυτός που στόχευαν είναι ζωντανός. Περιμένετε την εκδίκησή του για το αίμα όσων πέθαναν και τραυματίστηκαν».

Αντίθετα, σαουδαραβικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι ο Φουάντ Σουκρ σκοτώθηκε, διαψεύδοντας τις προηγούμενες αναφορές ότι επέζησε.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, ανακοινώνοντας ότι στόχευσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την επίθεση στο Γκολάν.

Exit mobile version