Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ορατοί οι καπνοί μέχρι την Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ορατοί οι καπνοί μέχρι την Αθήνα

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Οι πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους. Παράλληλα, άνθρωποι και μηχανήματα δημιουργούν ζώνες προστασίας γύρω από τα χωριά που απειλούνται.

Ζώνες προστασίας δημιουργήθηκαν στα χωριά Αφράτι και Καμάρια για να τα προφυλάξουν και να δώσουν χρόνο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν τη φωτιά. Ενδιάμεσες ζώνες έχουν επίσης διαμορφωθεί με τη βοήθεια οχημάτων και χωματουργικών μηχανημάτων, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις μικρές υποχωρήσεις των ανέμων.

Η μεγαλύτερη μάχη δίνεται μέσα σε μια πευκόφυτη περιοχή, με τους πυκνούς μαύρους καπνούς να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία επεκτείνεται μέχρι και την Αττική.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί και τώρα επιχειρούν 183 πυροσβέστες, 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα. Με τη δύση του ηλίου, τα 19 εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Πισσώνας. Οι άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες νοτιότερα της φωτιάς.

Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί τρία μηνύματα από το 112: το πρώτο για ενημέρωση, το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι και το τρίτο για την εκκένωση των μικρών οικισμών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς με κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τον έλεγχο της φωτιάς, απειλώντας ακόμα και να κυκλώσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Το meteo.gr δημοσίευσε δορυφορική εικόνα της EUMETSAT, δείχνοντας τη διασπορά του πυκνού καπνού που αργά το απόγευμα της Τετάρτης είχε φτάσει πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων.

Exit mobile version