Υπερτουρισμός στη Βενετία: Περιορίζονται στα 25 άτομα τα τουριστικά γκρουπ

Υπερτουρισμός στη Βενετία: Περιορίζονται στα 25 άτομα τα τουριστικά γκρουπ

Η Βενετία επιβάλλει από χθες περιορισμούς στο μέγεθος των τουριστικών γκρουπ, επιτρέποντας ομάδες μέχρι 25 άτομα, σε μια νέα προσπάθεια να μειώσει τον αντίκτυπο των μεγάλων αριθμών επισκεπτών στην πόλη.

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές θα απαγορεύσουν τη χρήση μεγαφώνων από τους ξεναγούς, στοχεύοντας στην «προστασία της ηρεμίας των κατοίκων» και στη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης των πεζών.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα νέα αυτά μέτρα, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο αλλά καθυστέρησαν μέχρι τις αρχές Αυγούστου, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ.

Οι περιορισμοί ισχύουν για το κέντρο της πόλης καθώς και για τα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο.

Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εφάρμοσε σύστημα πληρωμών για τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τους ημερήσιους επισκέπτες κατά τις περιόδους αιχμής. Το πιλοτικό πρόγραμμα, που παρακολούθησαν άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, διήρκησε 29 ημέρες και έληξε τον Ιούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για διαβούλευση σχετικά με τη μελλοντική εφαρμογή του σχεδίου.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις στους νέους κανόνες για τα τουριστικά γκρουπ. Παιδιά έως 2 ετών δεν θα υπολογίζονται στον αριθμό των ατόμων, και ο περιορισμός δεν ισχύει για φοιτητές που επισκέπτονται την πόλη για εκπαιδευτικούς λόγους.

Exit mobile version