Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας – Κατηγορούνται τέσσερα άτομα

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας - Κατηγορούνται τέσσερα άτομα

Δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κλοπές συνέβησαν σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, με τέσσερα άτομα να κατηγορούνται για τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον των κατηγορουμένων, που τους βαρύνει με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας κλοπής. Από τη δράση τους, οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 25.000 ευρώ.Οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερις ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 38 ετών. Μέσα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, με αξιοποίηση συνδυαστικών στοιχείων και φυσικών και τεχνικών μεθόδων, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, μετακινούνταν σε περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, είτε με δικά τους οχήματα είτε με ενοικιαζόμενα, συχνά τοποθετώντας κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Διέπρατταν κλοπές σε σπίτια και οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.Κατά την περίοδο από 7 Φεβρουαρίου 2024 έως 24 Μαρτίου 2024, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν συνολικά μία απόπειρα κλοπής σε οικία και έντεκα κλοπές σε οικίες και οχήματα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Exit mobile version