Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική μπάσκετ Ελλάδος στους 8 μετά τη νίκη της Σερβίας επί του Ν. Σουδάν με 96-85 – Την Τρίτη το μεγάλο ματς με τη Γερμανία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική μπάσκετ Ελλάδος στους 8 μετά τη νίκη της Σερβίας επί του Ν. Σουδάν με 96-85 - Την Τρίτη το μεγάλο ματς με τη Γερμανία

Η Ελλάδα εξασφάλισε μια θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 το βράδυ του Σαββάτου (3/8). Η εθνική μας ομάδα έκανε το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση με τη νίκη της 77-71 απέναντι στην Αυστραλία στην 3η αγωνιστική του Group A. Ωστόσο, η πρόκριση δεν ήταν εξασφαλισμένη και χρειαζόταν και μία μικρή βοήθεια από τη Σερβία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έπρεπε να ελπίζει σε νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους επί του Νότιου Σουδάν στο τελευταίο ματς του Group C, ώστε να προκριθεί ως δεύτερη καλύτερη τρίτη. Αυτή η βοήθεια ήρθε, καθώς η Σερβία επικράτησε του συνόλου του Ρόγιαλ Άιβι με σκορ 96-85, αφήνοντας εκτός συνέχειας το Νότιο Σουδάν και δίνοντας στην Ελλάδα την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στην επόμενη φάση, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι. Η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση στο Group B με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 στο Βερολίνο, όπου η Εθνική μας είχε ηττηθεί με 107-96 από την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ, η οποία αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο MundoBasket 2023.

Exit mobile version