Μύκονος: Μεγάλη φοροδιαφυγή μέσω πάρτι

Μύκονος: Μεγάλη φοροδιαφυγή μέσω πάρτι

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποκάλυψαν μια νέα μορφή φοροδιαφυγής που αφορά τα ιδιωτικά πάρτι σε πολυτελείς βίλες στη Μύκονο. Αυτά τα πάρτι προωθούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως επίσημα οργανωμένα από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και διεξάγονται φαινομενικά νόμιμα.

Ωστόσο, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ανακάλυψαν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σε μια λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση σε συνεργασία με την αστυνομία, οι ελεγκτές έκαναν έφοδο σε βίλα στο Πυργί της Μυκόνου.

Εκεί, βρήκαν ότι μια γαλλική εταιρεία είχε ενοικιάσει τον χώρο για να διοργανώσει πάρτι με γνωστό DJ. Ο DJ σταμάτησε τη μουσική και αποχώρησε μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των ελεγκτών. Οι παρευρισκόμενοι είχαν πληρώσει 300 ευρώ ο καθένας για πρόσβαση στον χώρο, το μπαρ και τον μπουφέ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν είχε δηλώσει την έναρξη της δραστηριότητάς της και κανένας πελάτης δεν είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ. Επιπλέον, δεν είχαν εκδοθεί τιμολόγια για την ενοικίαση των ηχητικών εγκαταστάσεων, ποσό άνω των 5.000 ευρώ, και καταγράφηκαν φορολογικές παραβάσεις και για άλλες υπηρεσίες, όπως κάβα, catering και φύλαξη.

Οι διοργανωτές και όλοι οι προμηθευτές του πάρτι θα αντιμετωπίσουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και θα ελεγχθούν για τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς οι ελεγκτές εκτιμούν ότι αυτή η πρακτική έχει επαναληφθεί.

Exit mobile version