Το Ιράν ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί περιφερειακή κλιμάκωση, αλλά πρέπει «να τιμωρήσει» το Ισραήλ

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί περιφερειακή κλιμάκωση, αλλά πρέπει «να τιμωρήσει» το Ισραήλ

Το Ιράν δεν επιθυμεί να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις, αλλά θεωρεί απαραίτητη την τιμωρία του Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη.

«Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα επιτευχθεί μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά των επικίνδυνων ενεργειών του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», δήλωσε ο Νάσερ Καναανί, επισημαίνοντας ότι η ανάληψη δράσης από την Τεχεράνη είναι αναπόφευκτη.

Ο Καναανί κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και πρέπει να στηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».

Ο κορυφαίος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, επανέλαβε την απειλή αυτού του επίλεκτου σώματος, λέγοντας ότι η «τιμωρία» του Ισραήλ θα έρθει «σε εύθετο χρόνο».

Exit mobile version