Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Για σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου 2024, αναμένεται ότι ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με αυξημένες νεφώσεις να εμφανίζονται το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς με ένταση 3 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νότια παράλια θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 βαθμούς στα δυτικά παράλια, στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, αν και τοπικά θα υπάρχουν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα φτάσει τους 20 βαθμούς.

Για την Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πιθανότητα να εμφανιστούν λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι κατά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναμένονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Exit mobile version