Κασσελάκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο “Έλενα”

Κασσελάκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο “Έλενα”

Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο «Έλενα» την Παρασκευή (09/08), με σκοπό να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, ύστερα από σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι ανησυχητικές, με εργαζόμενους, εγκύους και συνοδούς να δυσκολεύονται να βρουν ψύκτη που λειτουργεί, ενώ αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα τοποθετούν πάνω σε υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να τα διατηρήσουν δροσερά.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με τους οποίους συνομίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες και ανέφεραν επιπλέον σοβαρά προβλήματα, όπως οι πολύμηνες καθυστερήσεις στις γυναικολογικές εξετάσεις, με ορισμένες περιπτώσεις να φτάνουν έως και το ένα έτος. Η κατάσταση στο παλιό κτήριο του νοσοκομείου χαρακτηρίστηκε τραγική, καθώς δεν λειτουργεί ο κλιματισμός. Μετά τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων και την επίσκεψη του Κασσελάκη, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι θα διανέμεται δωρεάν νερό από το κυλικείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέδρασε άμεσα στις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στο «Έλενα» αποτυπώνει την γενικότερη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ηγεσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Το κόμμα θεωρεί ότι η παραίτηση του υπουργού θα ήταν το ελάχιστο βήμα πολιτικής ευθιξίας.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν στόχο να ωθήσουν τους πολίτες προς τις ιδιωτικές δομές υγείας, υπογραμμίζοντας ως χαρακτηριστική την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη ότι «το Δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό σύστημα, είναι και το ιδιωτικό».

Μετά την επίσκεψη, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Είναι άλλη μία επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο, στη “ναυαρχίδα” των μαιευτηρίων της χώρας μας. Εδώ που, κυριολεκτικά, δεν υπήρχε πόσιμο νερό για μέρες, που η λίστα αναμονής για γυναικολογικά χειρουργεία έχει φτάσει τον ένα χρόνο, που το προσωπικό βιώνει πραγματική απαξίωση αν και καταβάλλει υπέρογκες προσπάθειες με φιλότιμο.

Είναι άλλη μία επίσκεψη στην οποία βλέπουμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει διαλυθεί με επιλογή, προφανώς, πολιτική. Ο κ. υπουργός ας έρθει κι εδώ, σ’ αυτό το ιστορικό νοσοκομείο, να δει από κοντά τα προβλήματα. Επιτέλους, πρέπει να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι, το προσωπικό, που ζει σε ένα καθεστώς ομηρίας και δεν μπορεί να έχει στοιχειώδη οικογενειακό ή επαγγελματικό σχεδιασμό.

Πρόκειται για πραγματική εργασιακή εκμετάλλευση δημόσιων λειτουργών που κρατούν τις οικογένειές μας εν ζωή γενικά και που εδώ φέρνουν χαρά στις οικογένειες με τους τοκετούς. Αλλά κι αυτό μέσα σε συνθήκες που δεν αρμόζουν σε ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης.Προφανώς υπάρχει στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλο το προσωπικό και πάνω απ’ όλα στην υγεία, που είναι ένα δικαίωμα του Έλληνα πολίτη».

Exit mobile version