Tραγανοί και νόστιμοι πατατοκεφτέδες στον φούρνο, χωρίς καθόλου λάδι

Tραγανοί και νόστιμοι πατατοκεφτέδες στον φούρνο, χωρίς καθόλου λάδι

Οι πατατοκεφτέδες φούρνου είναι ένα γευστικό και εύκολο ορεκτικό που μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σε ένα γεύμα. Αυτοί οι κεφτέδες είναι ιδιαίτερα νόστιμοι και συνδυάζονται τέλεια με τζατζίκι, κέτσαπ ή ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού, κάνοντάς τους ιδανικούς τόσο για όσους απολαμβάνουν τις πιο πλούσιες γεύσεις όσο και για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους.

Η συνταγή για τους πατατοκεφτέδες είναι πολύ απλή, αρκεί να έχετε στη διάθεσή σας τα πέντε βασικά υλικά: πατάτες, αυγό, σκόρδο, τριμμένη παρμεζάνα και αλεύρι.

Το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στη διαδικασία ψησίματος, αφού δεν απαιτούν τη χρήση λαδιού, καθώς ψήνονται στον φούρνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και αφήστε τις να κρυώσουν μόλις είναι έτοιμες.
  2. Κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και λιώστε τις καλά σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο, το αυγό, το αλεύρι, την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά στο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και κυλήστε τα σε λίγη τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση.
  5. Τοποθετήστε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέστε τους ελαφρώς με το χέρι σας ή με ένα ποτήρι.
  6. Ψήστε τους πατατοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τους στη μέση του ψησίματος για να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version