Εύκολοι και πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες

Εύκολοι και πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες

Οι ντοματοκεφτέδες αποτελούν ένα από τα πιο λαχταριστά ορεκτικά για το καλοκαίρι, με μια συνταγή που είναι εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή.

Μπορούν να συνοδευτούν με μια δροσερή σος, ενώ είναι εξίσου απολαυστικοί είτε τους καταναλώσετε ζεστούς είτε κρύους.

Τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι εσωτερικά, με την αλμύρα να εξισορροπεί τη γλύκα της ντομάτας, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε κομματάκια φέτας στο μείγμα για μια πιο «πειραγμένη» εκδοχή, ή να τους συνοδεύσετε με μια σος φέτας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα μυρωδικά και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε τις ντομάτες και τις σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα περιττά υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και το ελαιόλαδο.

Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, ενώ αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας σφιχτός χυλός.

Σε ένα καυτό τηγάνι με αρκετό λάδι, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις τηγανίζουμε μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν, τους γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς ή κρύους.

Exit mobile version