Εύκολη πρασόπιτα χωρίς φύλλο –Νόστιμη και αρωματική

Εύκολη πρασόπιτα χωρίς φύλλο –Νόστιμη και αρωματική

Η πρασόπιτα είναι μια από τις πιο απλές συνταγές, και αυτή η εκδοχή δεν απαιτεί φύλλο για να είναι γευστική και απολαυστική.

Τα πράσα δίνουν μια γλυκιά γεύση σε κάθε μπουκιά, ενώ τα φρέσκα μυρωδικά θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία, όταν η κουζίνα της γιαγιάς γέμιζε το σπίτι με υπέροχες μυρωδιές.

Τα υλικά που χρειάζεστε πιθανότατα τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας και, μέσα σε μόλις 30 λεπτά, θα έχετε έτοιμο ένα από τα πιο χορταστικά και νόστιμα σνακ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε τα λευκά μέρη τους σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά και τα ενώνουμε με τα πράσα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version