Σαλάτα με κολοκυθάκια, δυόσμο και φέτα

Σαλάτα με κολοκυθάκια, δυόσμο και φέτα

Οι σαλάτες είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για τις ημέρες που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος.

Ειδικά όταν εργάζεστε στο γραφείο, είναι συχνά δύσκολο να μεταφέρετε φαγητά όπως κοτόπουλο με πατάτες ή ζυμαρικά. Οι σαλάτες, από την άλλη πλευρά, είναι εύκολες στην προετοιμασία, μεταφέρονται χωρίς κόπο και σας κρατούν χορτάτους μέχρι το τέλος της ημέρας.

Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα που θα σας ενθουσιάσει και θα γίνει το νέο αγαπημένο σας γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

Σε ένα βάζο, τοποθετήστε τα κομμάτια της φέτας μαζί με τα φρέσκα φύλλα δυόσμου, το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να μαριναριστεί καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τις λωρίδες κολοκυθιού και προσθέστε το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και τη σταφίδα, ανακατεύοντας ξανά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βγάλτε τη φέτα από τη μαρινάδα και προσθέστε τη στο μπολ με τα κολοκυθάκια. Θρυμματίστε το τυρί μέσα στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.

Περιχύστε 1 κουταλιά της σούπας από τη μαρινάδα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου, λίγο επιπλέον μαύρο πιπέρι και λίγο ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα και γεύση.

Καλή όρεξη:

Exit mobile version