Στραπατσάδα: Το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό

Στραπατσάδα: Το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό

Η στραπατσάδα είναι ένα φαγητό που συνδέεται άμεσα με το καλοκαίρι και εκτός από την εξαιρετική γεύση της, η απλότητα στην προετοιμασία της είναι ένας ακόμα λόγος που την επιλέγουν πολλοί.

Γνωστή και ως καγιανάς, η στραπατσάδα είναι ένα απολαυστικό και χορταστικό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε μόλις 15 λεπτά, προσαρμόζοντας τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι αυγά, ντομάτες και φέτα, που πιθανότατα υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σας.

Αν και η βασική συνταγή δεν περιλαμβάνει κρέας, μπορείτε να προσθέσετε χωριάτικο λουκάνικο, αφού πρώτα το τσιγαρίσετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε μίξερ για να τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Μπορούμε επίσης να τις ψιλοκόψουμε στο χέρι, ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε τα κομμάτια της ντομάτας στη στραπατσάδα μας.

Στραγγίζουμε τα περιττά υγρά από τις ντομάτες και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά.

Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά σαν να ετοιμάζουμε ομελέτα. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε μαζί με τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις ντομάτες.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να πήζουν. Όταν τα αυγά ψηθούν και ομογενοποιηθούν με τις ντομάτες, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε. Ψιλοκόβουμε από πάνω τον μαϊντανό και απολαμβάνουμε τη στραπατσάδα με ξεροψημένο ψωμί.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version