Λιγκουίνι Αματριτσιάνα με κάππαρη

Λιγκουίνι Αματριτσιάνα με κάππαρη

Η Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα πιάτα ζυμαρικών της Ιταλίας, με καταγωγή από την πόλη Αματρίτσε. Σε αυτή τη νόστιμη εκδοχή, προσθέτουμε μια ιδιαίτερη πινελιά με κάππαρη, που δίνει μια ξεχωριστή γεύση και αρώματα στο πιάτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες πανσέτες για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τις ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τα φύλλα δάφνης στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  3. Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα, λίγα-λίγα, στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με κάππαρη από πάνω για επιπλέον γεύση.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version