Σουφλέ μελιτζάνας με γκούντα

Σουφλέ μελιτζάνας με γκούντα

Το σουφλέ είναι ένα φαγητό που αγαπούν όλοι, καθώς συνδυάζει την ευκολία στην παρασκευή με την ευελιξία στη γεύση. Οι παραλλαγές του είναι αμέτρητες, και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός.

Ένα σουφλέ με μελιτζάνες και τυριά είναι ιδανικό για τα καλοκαιρινά κυριακάτικα τραπέζια με φίλους και θα κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή για σουφλέ μελιτζάνας με γκούντα που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Πλύνετε τις μελιτζάνες, κόψτε τις σε φέτες, αλατίστε τις καλά και από τις δύο πλευρές και αφήστε τις σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετέ τις καλά με άφθονο νερό και σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Αλατοπιπερώστε τις μελιτζάνες και τηγανίστε τις σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετέ τις σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  3. Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, λαδώστε τις μελιτζάνες με ένα πινέλο και από τις δύο πλευρές, αλατίστε τις και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Λαδώστε ένα μεγάλο πυρέξ και στρώστε μέσα τις μισές μελιτζάνες. Από πάνω τοποθετήστε τις μισές φέτες μπέικον και στη συνέχεια προσθέστε το μισό τριμμένο γκούντα. Πασπαλίστε με το τριμμένο καρότο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με μια ακόμη στρώση μελιτζάνες, μπέικον και τυρί.
  5. Με ένα σουβλακόξυλο, τρυπήστε τα υλικά μέχρι τη βάση του πυρέξ σε αρκετά σημεία και περιχύστε την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια. Αφήστε το σουφλέ στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα γάλακτος.
  6. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα γάλακτος (χωρίς όμως να στεγνώσει το σουφλέ) και να ροδίσει η επιφάνεια. Αν χρειαστεί, προς το τέλος του ψησίματος, καλύψτε το σουφλέ με χαρτί ψησίματος για να μην «αρπάξει» το τυρί της επιφάνειας. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα θυμαριού ή μαϊντανού και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version