Αλμυρά και τραγανά σνακ ρεβιθιού στη φριτέζα αέρος, σε 10 μόλις λεπτά

Αλμυρά και τραγανά σνακ ρεβιθιού στη φριτέζα αέρος, σε 10 μόλις λεπτά

Υπάρχουν στιγμές που όλοι αναζητούμε ένα αλμυρό και τραγανό σνακ για να συνοδεύσουμε την αγαπημένη μας ταινία ή τα δροσερά ποτά σε μια βραδιά με φίλους στο σπίτι. Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό το σνακ μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα με ρεβίθια και ελαιόλαδο στη φριτέζα αέρος; Το καλύτερο είναι ότι αυτή η λιχουδιά μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά θρεπτική και γρήγορη εναλλακτική επιλογή που δεν υστερεί σε γεύση και υφή από τα αλμυρά σνακ του εμπορίου.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το φτιάξετε:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα σκουπίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά μέσα σε μια πετσέτα. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι στα ρεβίθια. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Απλώνουμε τα ρεβίθια σε μια στρώση στη φριτέζα αέρος και τα μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα καφέ-χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τη φριτέζα αέρος και τα σερβίρουμε σε μπολ χωρίς να τα σκεπάσουμε, ώστε να διατηρήσουν την τραγανή τους υφή.

Το μυστικό για τραγανό αποτέλεσμα κρύβεται στο ψήσιμο με ελαιόλαδο και στο πολύ καλό στέγνωμα των ρεβιθιών, ώστε να απομακρυνθεί η εξωτερική υγρασία. Μπορούμε να το πετύχουμε με δύο τρόπους:

  1. Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα, τυλίγουμε τα ρεβίθια και τα ρολάρουμε μπρος-πίσω για να στεγνώσουν καλά.
  2. Εναλλακτικά, για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορούμε να ψήσουμε τα ρεβίθια για 5 λεπτά στη φριτέζα αέρος πριν τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά.

Απολαύστε το σνακ σας και εντυπωσιάστε τους φίλους σας με αυτή την υγιεινή και γευστική επιλογή!

Exit mobile version