Δροσιστικό ζελέ από καρπούζι με μύρτιλα χωρίς ζάχαρη

Δροσιστικό ζελέ από καρπούζι με μύρτιλα χωρίς ζάχαρη

Το ζελέ δεν είναι τυχαία το γλυκό που προτιμούν στα νοσοκομεία. Είναι εύπεπτο, χωρίς λιπαρά, και πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, καθώς η παραδοσιακή ζελατίνη παράγεται από ζωικές πηγές – και συνεπώς δεν είναι κατάλληλη για vegans. Η ζωική ζελατίνη προέρχεται από κόκαλα, χόνδρο και δέρμα, τα οποία παράγουν κολλαγόνο. Εκτός από την υγεία των οστών, βοηθάει και στην υγεία του δέρματος, προσφέροντας ελαστικότητα και μειώνοντας τις ρυτίδες.

Το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, δροσιστικό και γλυκό από μόνο του. Φρούτα όπως το καρπούζι, πλούσια σε νερό, χρώμα, γεύση και φυσική γλυκύτητα, είναι ιδανικά για την παρασκευή εύκολων σπιτικών ζελέ. Το καρπούζι περιέχει ελάχιστες θερμίδες, ενυδατώνει και βοηθά στη μείωση της πίεσης.

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αν δεν βρούμε μύρτιλα, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με κομματάκια καρπούζι, σμέουρα, ή κάποιο άλλο αγαπημένο φρούτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κανάτα ή μπολ, βάζουμε 300 ml χυμό καρπουζιού. Πασπαλίζουμε τη ζελατίνη από πάνω και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσει.
  2. Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε 100 ml χυμό καρπουζιού με το τζίντζερ σε χαμηλή φωτιά μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού, και αποσύρουμε.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα του κατσαρολιού στο μπολ με τον χυμό και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό (200 ml), ανακατεύουμε και περνάμε το μείγμα από πολύ ψιλό σουρωτήρι ή τουλουπάνι.
  4. Μοιράζουμε τα μισά μύρτιλα σε 4 ποτηράκια ή φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ζελέ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μύρτιλα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, μέχρι να πήξει καλά. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Exit mobile version