Τα φασολάκια είναι ένα αγαπημένο λαδερό πιάτο του καλοκαιριού. Δείτε αυτή τη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα στη φριτέζα αέρος και να το απολαύσετε χωρίς ενοχές. Μέσα σε μισή ώρα μπορείτε να έχετε το μεσημεριανό μας για το σπίτι ή τη δουλειά χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή πολλά έξοδα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 μερίδες:
- 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστών
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού Italian seasoning ή άλλο μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τα πράσινα φασόλια, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάλτε τα λαχανικά σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετήστε το στο καλάθι της φριτέζας αέρα.
Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατέψτε τα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρετέ τα ζεστά.
Καλή όρεξη!