Λαχταριστά ντάκος με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο

Λαχταριστά ντάκος με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο

Ντάκος με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο: Ένας δροσερός καλοκαιρινός μεζές

Μερίδες: για 2 μεγάλους ντάκους ή 8 μικρούς

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Για την παρασκευή των ντάκος με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο, βάζουμε τις ντομάτες μαζί με την κάππαρη στο μπλέντερ και τις χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, προσέχοντας να μην πολτοποιηθούν εντελώς.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πιπεριά, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Βρέχουμε ελαφρώς τις κριθαροκουλούρες ή τα ντακάκια, απλώνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Για ένα πιο πλήρες γεύμα, μπορούμε να συνοδεύσουμε τα ντάκος με ψητές πατάτες με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι ή με ζουμερά καλοκαιρινά κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version