Μπάμιες με κοτοκεφτέδες στη γάστρα

Μπάμιες με κοτοκεφτέδες στη γάστρα

Ένα νόστιμο και καλοκαιρινό πιάτο με μπάμιες, οι οποίες ψήνονται στο φούρνο μαζί με αφράτους κεφτέδες από κιμά κοτόπουλου, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη ακόμα και για εκείνους που συνήθως δεν τις προτιμούν.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τις μπάμιες:

Για τους κοτοκεφτέδες:

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια-δυο βράσεις.

Βήμα 2: Απλώστε τις μπάμιες σε μια γάστρα και περιχύστε τις με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίστε με ένα φλιτζάνι μαϊντανό και κουνήστε τη γάστρα για να αναμειχθούν οι μπάμιες με τη σάλτσα. Σκεπάστε τη γάστρα και βάλτε το φαγητό στο φούρνο να ψηθεί.

Βήμα 3: Ετοιμάστε το μείγμα για τους κοτοκεφτέδες: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και μετά βάλτε το σε ένα μπολ με τον κιμά. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, την πάπρικα, το καρδάμωμο, τη φρυγανιά, το κρασί, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Βήμα 4: Ζυμώστε καλά το μείγμα και πλάστε στρογγυλούς κεφτέδες μετρίου μεγέθους.

Βήμα 5: Αφού οι μπάμιες ψηθούν για περίπου 40 λεπτά, βγάλτε τη γάστρα από το φούρνο και τοποθετήστε τους κεφτέδες ενδιάμεσα στις μπάμιες. Σκεπάστε ξανά και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξεσκεπάστε τη γάστρα και ψήστε για λίγο επιπλέον μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα και πασπαλίστε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version