Πως να φτιάξεις σπιτική υγιεινή βυσσινάδα με 3 υλικά

Πως να φτιάξεις σπιτική υγιεινή βυσσινάδα με 3 υλικά

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια υγιεινή βυσσινάδα που θα σας δροσίσει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Το βύσσινο έχει κατακτήσει τη φήμη μιας νέας υπερτροφής, προσφέροντας πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά του και τις ευεργετικές ιδιότητές του. Εκτός από την κατανάλωση στη φρέσκια μορφή του, το βύσσινο χρησιμοποιείται συχνά σε επεξεργασμένες μορφές, όπως η βυσσινάδα, το γλυκό του κουταλιού ή η μαρμελάδα.

Το βύσσινο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E και φυλλικό οξύ, και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που ενισχύουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Παράλληλα, έχει χαμηλή θερμιδική αξία, καθιστώντας το ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα.

Υλικά που θα χρειαστείς

Οδηγίες:

  1. Πλύνε καλά τα βύσσινα και αφαιρέσε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
  2. Βάλε τα βύσσινα στο μπλέντερ για να βγάλεις τον χυμό τους.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ρίξε τη ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα και βράσε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι, χωρίς όμως να γίνει πολύ πηκτό. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με την πυκνότητα του φρούτου.
  4. Λίγο πριν αφαιρέσεις τη βυσσινάδα από τη φωτιά, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
  5. Αποστείρωσε τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσεις για τη βυσσινάδα, βάζοντάς τα στον φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
  6. Γέμισε τα αποστειρωμένα μπουκάλια με τη βυσσινάδα. Έτσι θα έχεις βυσσινάδα για όλο τον χρόνο.

Σέρβιρε τη βυσσινάδα σε ψηλό ποτήρι. Γέμισε το 1/3 του ποτηριού με βυσσινάδα και συμπλήρωσε με παγωμένο νερό. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις ξινό νερό για μια πιο δροσερή αίσθηση αναψυκτικού.

    Καλή απόλαυση!

    Exit mobile version