10 απλές συμβουλές πριν ξεκινήσετε πεζοπορία

10 απλές συμβουλές πριν ξεκινήσετε πεζοπορία

Η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Αν σκέφτεσαι να την ξεκινήσεις κι εσύ, καλό θα ήταν να μάθεις πρώτα τα βασικά. Η πεζοπορία έχει γίνει αγαπημένη ενασχόληση πολλών Ελλήνων. Εκτός από την άσκηση του σώματος, προσφέρει ηρεμία στο πνεύμα και καθαρό μυαλό, καθώς μας φέρνει κοντά στη φύση.

Αν σκοπεύεις να την υιοθετήσεις ως νέο χόμπι, ακολούθησε τον δεκάλογο που ακολουθεί, γιατί τα σωστά παπούτσια δεν είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

  1. Δες αρκετά βίντεο για την πεζοπορία Το διαδίκτυο θα σου φανεί πολύτιμο. Ψάξε για άρθρα και βίντεο σχετικά με την πεζοπορία και άρχισε να συγκεντρώνεις πληροφορίες, όπως από πού μπορείς να προμηθευτείς εξοπλισμό και τι πρέπει να έχεις μαζί σου.
  2. Γίνε μέλος μιας ομάδας πεζοπορίας Οι ομάδες πεζοπορίας είναι εξαιρετικές. Εκτός από το ότι θα γνωρίσεις ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα, θα αποκτήσεις πολύτιμες πληροφορίες από τα μέλη τους. Επιπλέον, το να είσαι στη φύση με άλλους είναι πιο ασφαλές.
  3. Μάθε να χρησιμοποιείς τα ειδικά μπαστούνια Παρακολούθησε σχετικά βίντεο ή ζήτησε βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο. Το να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τα μπατόν είναι πολύ σημαντικό. Η τεχνική διαφέρει ανάλογα με το αν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις.
  4. Γνώρισε τον βασικό εξοπλισμό Ποια είναι τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχεις μαζί σου; Σύμφωνα με έμπειρους πεζοπόρους, φρόντισε να έχεις έναν φακό, ένα κουτί πρώτων βοηθειών, αντηλιακό φιλικό προς το περιβάλλον, εντομοαπωθητικά και μια εφεδρική αλλαξιά ρούχα και κάλτσες. Το νερό και τα σνακ είναι απαραίτητα για να μην εξαντληθείς. Αν σκοπεύεις να κοιμηθείς στη φύση, πάρε μαζί σου σκηνή, υπόστρωμα και υπνόσακο.
  5. Ενημέρωσε κάποιον για την τοποθεσία σου Είναι σημαντικό οι δικοί σου άνθρωποι να γνωρίζουν πού βρίσκεσαι και πόσο συχνά θα επικοινωνείς μαζί τους. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά, θα ξέρουν πού να σε αναζητήσουν και να στείλουν βοήθεια. Επίσης, πάρε μαζί σου μια συσκευή GPS.
  6. Μελέτησε τη διαδρομή σου Μάθε πώς είναι το μονοπάτι που θα ακολουθήσεις, τη δυσκολία του και μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου.
  7. Έλεγξε τον καιρό Ο καιρός μπορεί να αλλάξει απότομα, οπότε φρόντισε να τον ελέγχεις τακτικά. Η θερμοκρασία στη βάση ενός βουνού δεν είναι ίδια με την κορυφή. Σε αυτή την περίπτωση, τα βαμβακερά ρούχα δεν είναι κατάλληλα και ίσως προτιμήσεις πολυεστέρα, μαλλί ή πούπουλο.
  8. Άσε τα αρώματα στο σπίτι Οι μυρωδιές από αρώματα και αποσμητικά δεν είναι φυσικές και μπορεί να προσελκύσουν ζώα. Καλύτερα να τα αφήσεις πίσω.
  9. Φρόντισε τη φύση Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τουαλέτα και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις κοντά, κάλυψε τα ίχνη και βάλε το χαρτί υγείας σε πλαστική σακούλα για να το πάρεις μαζί σου. Κράτα αποστάσεις από πηγές νερού.
Exit mobile version