6 τροφές που βοηθούν να μειώσετε την κυτταρίτιδα

6 τροφές που βοηθούν να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα, γνωστή και ως η “όψη φλοιού πορτοκαλιού” του δέρματος, προκαλείται από την ανώμαλη συγκέντρωση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον συνδετικό ιστό. Ο συνδετικός ιστός μπορεί να χάσει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα αυτή την ανάγλυφη εμφάνιση. Αν και δεν μπορείς να την εξαφανίσεις εντελώς, μπορείς να μειώσεις την εμφάνισή της με κατάλληλες τροφές.

6 τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα:

1. Κόλιανδρος

Ο κόλιανδρος βοηθά στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από το σώμα, τα οποία μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία των ιστών και να εμποδίσουν το σώμα σου να λειτουργήσει σωστά. Με τη μείωση των συνολικών τοξινών, βοηθά στην απομάκρυνση του αποθηκευμένου λίπους, μειώνοντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

tip: Πρόσθεσε κόλιανδρο σε ντιπ, όπως το γκουακαμόλε και η σάλσα, ή σε σαλάτες, μαγειρευτά και σάντουιτς.

2. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός, εκτός από την απομάκρυνση τοξινών, δρα ως διουρητικό, βοηθώντας στην αποτοξίνωση των νεφρών και αποτρέποντας το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C και Ε, που βοηθούν στην εξομάλυνση της κυτταρίτιδας.

tip: Χρησιμοποίησε μαϊντανό σε σούπες, σαλάτες και σάντουιτς για πρόσθετη γεύση και οφέλη υγείας. Μπορείς επίσης να τον προσθέσεις σε smoothies χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση.

3. Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο, ένα ολικής αλέσεως σιτάρι, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β και φυτικές ίνες. Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τα λιποκύτταρα και περιέχει λυσίνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην επισκευή των ιστών και του κολλαγόνου.

tip: Φτιάξε ένα υγιεινό πρωινό με βρόμη και φαγόπυρο ή χρησιμοποίησε αλεύρι φαγόπυρου σε ψητά και τηγανίτες.

4. Ξηροί Καρποί

Πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στη μείωση της κυτταρίτιδας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προάγουν την υγεία της κυτταρικής μεμβράνης, προστατεύοντας το δέρμα και συγκρατώντας την υγρασία, κάνοντάς το να φαίνεται πιο απαλό.

tip: Πρόσθεσε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, σε γιαούρτι και βρώμη.

5. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ βοηθά το δέρμα να φαίνεται πιο λείο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, που συμβάλλει στη δημιουργία και επιδιόρθωση του κολλαγόνου.

tip: Πρόσθεσε γκρέιπφρουτ σε δροσιστικές σαλάτες ή σε smoothies αν δεν σου αρέσει να το τρως σκέτο.

6. Νερό με λεμόνι

Προσθέτοντας μια φέτα λεμόνι στο νερό, βοηθάς τον οργανισμό σου να ενυδατωθεί, να απομακρύνει τις τοξίνες και να λάβει βιταμίνη C. Η ενυδάτωση κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο απαλό και ελαστικό.

tip: Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα ζεστό φλιτζάνι νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού. Μπορείς και με κρύο νερό, αλλά να θυμάσαι ότι το σώμα απορροφά πιο γρήγορα το ζεστό νερό, διότι δεν χρειάζεται να δουλέψει για να το ζεστάνει.

Exit mobile version