Γιαούρτι παρφέ με γλυκό βύσσινο

Γιαούρτι παρφέ με γλυκό βύσσινο

Το ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι: Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και μπισκότα πτι μπερ, γαρνιρισμένο με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ! Γεύσεις γεμάτες Ελλάδα!

Υλικά που θα χρειαστείτε για 8 μερίδες:

Εκτέλεση της συνταγής:

Για να φτιάξουμε παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο, αρχίζουμε βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετώντας την σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Παράλληλα, ξεκινάμε να χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ με το σύρμα. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε αργά και σταθερά στους κρόκους, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια αφράτη, λευκή υφή.

Απενεργοποιούμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.

Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αφήνουμε τις άκρες της να εξέχουν αρκετά. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος του παρφέ και το τοποθετούμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη ώστε να πήξει λίγο αυτή η στρώση. Προσθέτουμε μια στρώση μπισκότα και συνεχίζουμε με άλλη μια δόση παρφέ (το μισό από όσο έχει απομείνει). Παγώνουμε για 10 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί και αυτή η στρώση και απλώνουμε από πάνω το γλυκό του κουταλιού. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο παρφέ και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Καλύπτουμε το γλυκό με τις άκρες της μεμβράνης και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες. Για να σερβίρουμε, τραβάμε το γλυκό από τις άκρες της μεμβράνης για να το ξεφορμάρουμε. Καλό είναι να το αφήσουμε 10-15 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρουμε ώστε να γίνει πιο κρεμώδες.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

Καλή απόλαυση!

Exit mobile version