Πέστο με δυόσμο και αμύγδαλα

Πέστο με δυόσμο και αμύγδαλα

Το πέστο δυόσμου με αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και αρωματική επιλογή που μπορεί να συνοδεύσει διάφορα πιάτα, από ζυμαρικά και σαλάτες μέχρι σάντουιτς. Ας δούμε πώς μπορείτε να το ετοιμάσετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Ξεκινήστε ζεσταίνοντας μια κουταλιά από το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακό.
  2. Προσθέστε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Ρίξτε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου ένα λεπτό, προσέχοντας να μην καεί, για να μην αποκτήσει πικρή γεύση.
  4. Αδειάστε το μείγμα από το τηγάνι σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάλτε στο μπλέντερ τα φύλλα δυόσμου, το μείγμα από το τηγάνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τριμμένο κεφαλοτύρι και αλατοπίπερο.
  5. Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Το πέστο δυόσμου είναι έτοιμο να το ανακατέψετε με ζεστά ζυμαρικά ή ρύζι, να το χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα για κρέατα ή απλά να το αλείψετε σε φρυγανισμένο ψωμί.

    Καλή όρεξη!

    Exit mobile version