Σκορδόψωμο στη φριτέζα αέρος

Σκορδόψωμο στη φριτέζα αέρος

Το σκορδόψωμο είναι ένα λαχταριστό ορεκτικό που μπορεί να απολαύσετε ως σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η φριτέζα αέρος έρχεται να διευκολύνει την παρασκευή του, ολοκληρώνοντάς τη μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο γρήγορη, αλλά και πιο υγιεινή, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερο βούτυρο από την παραδοσιακή εκδοχή. Με μερικές προσθήκες ή τροποποιήσεις στα υλικά, μπορεί να καλύψει όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Εκτέλεση της συνταγής:
  1. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
  2. Κόψτε τη μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αποξηραμένο μαϊντανό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Με ένα μαχαίρι, απλώστε το μείγμα βουτύρου στο εσωτερικό κάθε κομματιού της μπαγκέτας.
  5. Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας στο καλάθι της φριτέζας αέρος και ψήστε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  6. Αφαιρέστε τα κομμάτια από τη φριτέζα και σερβίρετε αμέσως.

Αν κάνετε περισσότερη ποσότητα, αποθηκεύστε το υπόλοιπο σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

Για μεγαλύτερη διάρκεια, τοποθετήστε το μείγμα βουτύρου σε ένα σακουλάκι τροφίμων και φυλάξτε το στην κατάψυξη για έως δύο μήνες.

Exit mobile version