Κλασικό, αγαπημένο και παραδοσιακό φαγητό: κοτόπουλο με μπάμιες, ένα μαμαδίστικο πιάτο που λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:
- 1 κοτόπουλο 1.200 γρ. χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μπουκιές
- 500 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες
- ½ φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κονκασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Ανθός αλατιού
- Λίγο λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1: Τοποθετούμε τις μπάμιες σε ένα ταψάκι, τις περιχύνουμε με το ξίδι και τις απλώνουμε ομοιόμορφα. Τις αφήνουμε στην άκρη ενώ σοτάρουμε το κοτόπουλο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια με ένα ψαλίδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Βήμα 2: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, σοτάρουμε τις μπάμιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 15 λεπτά.
Βήμα 3: Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή όρεξη!