7 φρούτα πλούσια σε ασβέστιο

7 φρούτα πλούσια σε ασβέστιο

Είναι γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντική πηγή ασβεστίου, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών. Όμως, για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, είναι vegan ή επιθυμούν να μειώσουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών, ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Το ασβέστιο είναι ένα αναγκαίο μέταλλο που παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών, στη λειτουργία των νεύρων και των μυών, καθώς και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Ενώ τα γαλακτοκομικά είναι συνήθως η κύρια πηγή ασβεστίου, υπάρχουν πολλές άλλες τροφές που μπορούν επίσης να μας προσφέρουν αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό. Η κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε ασβέστιο μπορεί να είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος να αυξήσεις την πρόσληψη ασβεστίου. Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε 7 επιλογές φρούτων που μπορούν να σε βοηθήσουν να καλύψεις τις ημερήσιες ανάγκες σου σε ασβέστιο, απολαμβάνοντας παράλληλα μια ποικιλία από γευστικά και θρεπτικά φρούτα.

Πορτοκάλια Ένα από τα κορυφαία φρούτα σε ασβέστιο, με 45-50 mg ασβεστίου ανά 100 γραμμάρια. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

Σύκα Τα σύκα έχουν υψηλή συγκέντρωση μετάλλων και τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκέντρωση ασβεστίου μετά τα πορτοκάλια. Μισή κούπα σύκα περιέχει τόσο ασβέστιο όσο μισή κούπα γάλα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.

Αποξηραμένα βερίκοκα Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι ένα θρεπτικό σνακ, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των οστών και δοντιών και προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Χουρμάδες Οι χουρμάδες είναι ένα γλυκό και θρεπτικό φρούτο που καταναλώνεται συχνά ως σνακ. Είναι πλούσιοι σε ασβέστιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ ενισχύουν την ενέργεια.

Ακτινίδια Τα ακτινίδια είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και ωφέλιμα για την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και ασβέστιο. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Σταφίδες Οι σταφίδες είναι άλλη μια καλή πηγή ασβεστίου, περιέχοντας περίπου 50 mg ανά 100 γραμμάρια. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Αμύγδαλα Αν και δεν είναι φρούτο, τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Μία μικρή χούφτα αμύγδαλα παρέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου, καθώς και βιταμίνες και μέταλλα.

Exit mobile version