Τα ραβιόλια είναι σίγουρα ένα αγαπημένο μας ζυμαρικό. Τι θα λέγατε όμως να τα σερβίρετε ως σνακ με ένα γευστικό dip; Με την παρακάτω, γρήγορη συνταγή στη φριτέζα αέρος, τα ραβιόλια γίνονται τραγανά και ό,τι πρέπει για ένα νόστιμο σνακ όταν έχετε φίλους στο σπίτι.
Η συνταγή χρειάζεται μόλις 15 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά μαγειρέματος.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 12 κομμάτια:
- 12-15 ραβιόλια με τη γέμιση της επιλογής σας
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- ¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
Εκτέλεση της συνταγής:
- Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Σε δύο άλλα ρηχά μπολ, τοποθετήστε τα αυγά και το αλεύρι, αντίστοιχα.
- Βουτήξτε κάθε ραβιόλι στο αλεύρι, καλύπτοντας καλά και τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, βουτήξτε το στο αυγό και ακολούθως στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν τα τρίμματα.
- Τοποθετήστε τα ραβιόλι στο καλάθι της φριτέζας αέρος και ψεκάστε τα με σπρέι μαγειρέματος. Ψήστε τα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε τα πλευρά, ψεκάστε τα ξανά και αφήστε τα για ακόμη 3-4 λεπτά.
- Αν επιθυμείτε, μόλις τα βγάλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο επιπλέον βασιλικό και παρμεζάνα.
Σερβίρετε τα τραγανά ραβιόλια με ζεστή σάλτσα μαρινάρα ως dip.