Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα

Γεμιστές πιπεριές με κουκουνάρι και σταφίδα

Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1: Προετοιμασία Λαχανικών

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ένα οριζόντιο καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές και κρατήστε τα στην άκρη.
  3. Με έναν κόφτη γαρνιρίσματος, αφαιρέστε τη σάρκα της ντομάτας, τρίψτε την σε ένα μπολ και κρατήστε την για τη γέμιση.
  4. Αφαιρέστε τα σπόρια από τις πιπεριές και πετάξτε τα.

Βήμα 2: Σοτάρισμα Λαχανικών

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμά τους.
  3. Προσθέστε το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 3: Προετοιμασία Γέμισης

  1. Προσθέστε το ρύζι και τα 2/3 από την τριμμένη ντομάτα.
  2. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό.
  3. Αφήστε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας, και αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4: Γέμισμα Λαχανικών

  1. Αλατοπιπερώστε εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  2. Γεμίστε τις με το μείγμα του ρυζιού, φροντίζοντας η γέμιση να έχει αρκετά υγρά για να ψηθεί το ρύζι και να φουσκώσει.

Βήμα 5: Τοποθέτηση στο Σκεύος

  1. Τοποθετήστε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο.
  2. Περιχύστε τα με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και μισό ποτήρι νερό.
  3. Σκεπάστε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Βήμα 6: Ψήσιμο

  1. Ψήστε τα γεμιστά για 30-40 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 1 ώρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  3. Αφήστε τα να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Σερβίρισμα; Συνοδεύστε τα γεμιστά με φέτα ή γιαούρτι.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version