Καλοκαιρινή πίτα με βλίτα

Καλοκαιρινή πίτα με βλίτα

Μια δροσερή και γευστική πίτα με υλικά που μας θυμίζουν καλοκαίρι. Ιδανική για ελαφριά γεύματα και εύκολη στην παρασκευή της.

Υλικά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1: Μουσκεύετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Στο μεταξύ, πλένετε, στραγγίζετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα βλίτα. Τα τρίβετε με αλάτι να μαραθούν και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι.

Βήμα 2: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Όταν κρυώσουν, ανακατεύετε αυτά και το λάδι τους με τα βλίτα, το ρύζι και τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώνετε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και αφήνοντας να εξέχουν από τριγύρω. Στρώνετε από πάνω τη γέμιση, φέρνετε τις άκρες των κάτω φύλλων πάνω από τη γέμιση, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα και κόβετε με ψαλίδι ότι εξέχει από τριγύρω. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τη χαράζετε σε μερίδες μέχρι κάτω. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή και κρύα.

Καλή όρεξη!

Exit mobile version