Λαχταριστά brownies με βούτυρο αμυγδάλου και 3 μόνο υλικά

Λαχταριστά brownies με βούτυρο αμυγδάλου και 3 μόνο υλικά

Τα σοκολατένια, ζουμερά brownies με ρευστό εσωτερικό είναι ακαταμάχητα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ελκυστική τους εμφάνιση και τη μυρωδιά που ξεχύνεται από τον φούρνο, κάθε φορά που αποφασίζουμε να ψήσουμε ένα ταψί.

Εκτός από την υπέροχη γεύση και την ευκολία στην παρασκευή τους, τα brownies προσφέρουν άπειρες παραλλαγές και εναλλακτικές συνταγές. Υπάρχει σίγουρα μία που ταιριάζει στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός, καθώς και στις διατροφικές επιλογές και συνήθειες.

Αυτή η συνταγή, για παράδειγμα, υπόσχεται τέλεια fudgy brownies με αντιφλεγμονώδη ιδιότητες. Αυτό οφείλεται στα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα οποία είναι μόνο τρία!

Τόσο η μπανάνα όσο και το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο, έχουν υψηλή διατροφική αξία και βοηθούν στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών. Το κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που ωφελούν την καρδιά και τον εγκέφαλο, το αμυγδαλοβούτυρο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ οι μπανάνες περιέχουν πολλές ίνες και κάλιο. Παράλληλα, αυτά τα τρία συστατικά συμβάλλουν στην καλή ποιότητα ύπνου. Ας δούμε λοιπόν πώς θα τα ετοιμάσουμε…

Υλικά που θα χρειαστείτε;

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί 20×20 εκ. με λαδόκολλα.
  2. Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να στεγνώσει η επιφάνεια. Δεν θα πρέπει να φαίνεται κρεμώδες, αλλά να είναι μαλακό στην αφή.
  4. Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψουμε σε κομμάτια.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version