Μύδια σαγανάκι με πιπεριές

Μύδια σαγανάκι με πιπεριές

Απολαυστικός και μερακλίδικος μεζές, ιδανικός για την εποχή που τα μύδια είναι γεμάτα και νόστιμα. Συνοδεύστε με τηγανιτές πατάτες και μια σαλάτα με χόρτα για ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:

Εκτέλεση της συνταγής:

Για να ετοιμάσουμε τα μύδια σαγανάκι με πιπεριές, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μύδια, το σκόρδο και το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν, τα πετάμε.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μύδια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. Σουρώνουμε το νόστιμο ζωμό του τηγανιού σε ένα μπολ και τον κρατάμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε και τον ζωμό από τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, και ρυθμίζουμε την ποσότητα μπούκοβο κατά προτίμηση. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη:

Exit mobile version