Μαγνήσιο: Γιατί είναι σημαντικό – Πού βοηθάει – Πόσο χρειαζόμαστε

Μαγνήσιο: Γιατί είναι σημαντικό - Πού βοηθάει - Πόσο χρειαζόμαστε

Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας, καθώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του νευρικού, καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ υποστηρίζει επίσης τους μύες, τα οστά και την ψυχική υγεία. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν έλλειψη μαγνησίου, με σχετικές μελέτες να δείχνουν ότι μέχρι και το 30% του πληθυσμού δεν έχει επαρκή επίπεδα του συγκεκριμένου μετάλλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να προτείνει τη λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου.

Σύμφωνα με την αμερικανική κλινική «Mayo Clinic», η χρόνια ανεπάρκεια μαγνησίου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων υγείας, όπως:

Επιπλέον, μακροχρόνια χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του ασβεστίου και του καλίου στο αίμα, θρεπτικών συστατικών εξίσου σημαντικών για την υγεία μας.

Οφέλη του μαγνησίου:

Συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις μαγνησίου:

Είναι σημαντικό να μην ξεπερνάμε τις συνιστώμενες ποσότητες μαγνησίου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα, ναυτία και διάρροια. Πολύ υψηλά επίπεδα μαγνησίου, ιδιαίτερα μέσω συμπληρωμάτων, μπορούν να οδηγήσουν σε αρρυθμίες ή ακόμα και ανακοπή καρδιάς. Επιπλέον, τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με ορισμένα φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, διουρητικά, θεραπείες για την οστεοπόρωση, φάρμακα για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τα έλκη στομάχου.

Πριν τη λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, είναι σημαντικό να συζητήσετε με το γιατρό σας.

Exit mobile version