Ντομάτες γεμιστές με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Ντομάτες γεμιστές με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Μια γρήγορη και εύκολη εκδοχή των γεμιστών, ζουμερή και πεντανόστιμη. Αυτές οι ντομάτες δεν χρειάζονται ψήσιμο και η γέμισή τους είναι πικάντικη και νοστιμότατη, ενώ μια πλούσια κρέμα φέτας τις κάνει ακόμη πιο λαχταριστές.

Υλικά που θα χρειαστείτε για 10 ντομάτες:

Εκτέλεση της συνταγής:

  1. Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τις ντομάτες. Κόβουμε τα καπάκια τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από κάθε ντομάτα, αφήνοντας ένα τοίχωμα πάχους 1/2 εκ. Ψιλοκόβουμε την ψίχα και τη βάζουμε σε μπολ.
  3. Αλατίζουμε το εσωτερικό από τις αδειανές κούπες και τις αφήνουμε αναποδογυρισμένες σε ξύλο κοπής.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την ψίχα από τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τα σκόρδα, το tabasco, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και η σάλτσα να μελώσει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη για να κρυώσει.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Το αδειάζουμε καυτό στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρίγανη και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μια πυκνή, λεία σάλτσα. Αν είναι πιο αραιή από ό,τι θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμη φέτα και χτυπάμε ξανά.
  7. Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας στις αδειανές κούπες και απογεμίζουμε με την κρέμα φέτας.
  8. Σκεπάζουμε τις γεμισμένες ντομάτες με τα καπάκια τους και σερβίρουμε άμεσα ή τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει κι άλλο η κρέμα.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version