Τα παντζάρια είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό λαχανικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και πλούσιες βιταμίνες. Συνήθως τα καταναλώνουμε ως σαλάτα, βραστά, αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο. Σας προτείνουμε έναν πιο εύκολο τρόπο μαγειρέματος: στη φριτέζα αέρος. Αυτή η μέθοδος προσφέρει μια γρήγορη και νόστιμη εναλλακτική, είτε ως σαλάτα που θα συνοδεύσει το γεύμα σας είτε ως ελαφρύ βραδινό, εάν έχετε ήδη φάει καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. παντζάρια, μόνο οι βολβοί (2 μεγάλοι ή 3 μικροί)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι (κατά προτίμηση φρέσκο)
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- ¼ φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Κόβουμε τα παντζάρια σε μισοφέγγαρα ή κυβάκια, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Όσο προθερμαίνεται η φριτέζα, ανακατεύουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τη φέτα και τη ρίγανη για το τέλος.
- Τοποθετούμε τα παντζάρια στον κάδο της φριτέζας, σχηματίζοντας ένα μόνο στρώμα για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας τα παντζάρια στα 5-6 λεπτά για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε τα παντζάρια από τη φριτέζα, τα σερβίρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα και τη ρίγανη.
Η σαλάτα τρώγεται ζεστή ή κρύα, και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση.