Τέσσερις τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα

Πρήξιμο ή φούσκωμα στην κοιλιά. Ανεξάρτητα από το πώς το περιγράφουμε, όλοι λίγο – πολύ έχουμε βιώσει αυτή την κατάσταση, ικανή να επηρεάσει την καθημερινότητά μας.

Εκτός από τις σύνθετες παθολογικές και πολυπαραγοντικές περιπτώσεις, το πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα που πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει, συνήθως οφείλεται είτε σε οίδημα και κατακράτηση υγρών στο σώμα, είτε σε κακή λειτουργία του εντέρου.

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι μια πλήρης και ισορροπημένη καθημερινή διατροφή μπορεί να υποστηρίξει και να διατηρήσει την καλή υγεία του πεπτικού μας συστήματος. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που συμβάλλουν σε αυτό, και το καθένα το κάνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Οι 4 τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του φουσκώματος:

  1. Γιαούρτι (ή ποτά γιαουρτιού με προβιοτικά) Τα προβιοτικά στη διατροφή μας είναι γνωστά για τη διατήρηση της υγείας της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου. Αυτή, με τη σειρά της, είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, η οποία αποτελεί κύρια αιτία του φουσκώματος στην κοιλιά. Μπορούμε να το καταναλώσουμε σκέτο, με φρούτα ή ως βάση για καλοκαιρινά γλυκά και ελαφριά dressing για σαλάτες.
  2. Δαμάσκηνα Μια μερίδα αποξηραμένων δαμάσκηνων (4-5 κομμάτια) παρέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες διευκολύνουν την αποβολή των περιεχομένων του εντέρου, υποστηρίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία του.
  3. Μπανάνα Η υψηλή περιεκτικότητά της σε κάλιο την καθιστά ισχυρό όπλο κατά της κατακράτησης υγρών και των οιδημάτων. Το κάλιο, ως ισχυρός ανταγωνιστής του νατρίου (αλατιού), βοηθά στην αποβολή υγρών και τοξινών από το σώμα. Φρέσκια ή παγωμένη σε καλοκαιρινά smoothies, η μπανάνα βρίσκει θέση στο καθημερινό μας μενού, καταπολεμώντας το φούσκωμα.
  4. Αγγούρι Ένα λαχανικό πλούσιο σε νερό (96%), ικανό να ενυδατώσει αποτελεσματικά τον οργανισμό μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας τη διούρηση και την αποβολή περιττών υγρών από το σώμα μας (μια ακόμη αιτία πρηξίματος). Επίσης, η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή το καθιστά πολύτιμο σύμμαχο κατά των φλεγμονών.
Exit mobile version